Гонконг, Сінгапур, Цюрих очолили рейтинг найдорожчих міст для експатів у 2024 році за даними дослідження, яке провела міжнародна консалтингова компанія Mercer.

До рейтингу ввійшли 226 міст, його визначали допомогою порівнянь середніх витрат на комунальні платежі, житло, транспорт, їжу тощо. Серед десяти найдорожчих міст половина розташовані в Західній Європі, зокрема у Швейцарії.

Топ-10 найдорожчих міст у світі для міжнародних працівників:

  1. Гонконг, Китай
  2. Сінгапур
  3. Цюрих, Швейцарія
  4. Женева, Швейцарія
  5. Базель, Швейцарія
  6. Берн, Швейцарія
  7. Нью-Йорк, США
  8. Лондон, Велика Британія
  9. Нассау, Багамські острови
  10. Лос-Анджелес, США

Останні місця в рейтингу очолили міста Лагос й Абуджа, які розташовані в Нігерії. Дубай став найдорожчим містом на Близькому Сході (15 місце), піднявшись на три позиції з 2023 року. У Південній Америці місто Монтевідео стало найдорожчим для міжнародних працівників (42 місце), а в Північній Америці – Нью-Йорк. Також Сідней очолив перелік найдорожчих міст у Тихоокеанському регіоні (58 місце).

 

Mercer – міжнародна консалтингова компанія у сфері людських ресурсів за рахунок управління персоналом і повʼязаними з ними фінансовими послугами, штаб-квартира якої розташована в Нью-Йорку.

   

У грудні британське видання The Economist опублікувало рейтинг найдорожчих для життя міст світу. Київ посів 132 місце з 173 в рейтингу у 2023 році. Найдорожчими містами світу у 2023 році визнали Сінгапур і Цюрих. Нью-Йорк, який у 2022 році посів перше місце, цьогоріч опустився на три сходинки.