Мінцифри запустило сайт шкільного застосунку «Мрія», повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На сайті батьки можуть дізнатися розклад уроків, оцінки, кількість пропусків занять і прочитати коментарі вчителів. Також дитину можна записати на гуртки, клуби за інтересами або залучити на конкурси чи олімпіади.

Школярі можуть переглядами розклад уроків, свої оцінки і встановлювати нагадування про терміни виконання домашніх завдань.

Для вчителів доступні журнали, де можна виставляти оцінки й додавати коментарі до домашніх завдань. На сайті є доступ до всіх розкладів й уроків, якщо вчитель працює в кількох школах.

У чаті батьки можуть комунікувати з класними керівниками, учителями й батьками інших дітей з класу. Учні можуть спілкуватися в одному чаті з класом з однокласниками й класним керівником.

Бета-тестування «Мрії» розпочали 6 червня. Воно проходиме в три етапи:

  1. Перевірка функціоналу застосунку.

  2. Підготовка до навчального року: тренери навчать учителів користуватися застосунком і вебверсією.

  3. Тестування «Мрії» в реальних умовах: 40 шкіл навчатимуться рік за допомогою застосунку.

Сайт для школярів, батьків і вчителів доступний двома мовами – українською й англійською.

   

Освітній застосунок «Мрія» вперше презентували у вересні на відеоконференції президента Володимира Зеленського з українськими учнями й педагогами.

   

У лютому 2024 року Кабмін також підтримав запуск освітнього застосунку «Мрія» для школярів, учителів і батьків. На першому етапі в «Мрії» будуть профіль учня з програмою розвитку й шкалою успішності, мультимедійні навчальні матеріали, а також «Мрія-ID» – освітній документ, що прирівнюється до учнівського.

обкладинка: Мінцифри