Укрпошта випустить поштові марки «Підводний світ Чорного Моря» за програмою «Європа 2024 – Підводна фауна і флора».

Поштовий випуск складається з марок «Зеленушка-рулена Symphodus tinca» й «Кам’яний краб Eriphia verrucosa». Його присвятили підводному світу Чорного моря, екологія якого страждає від брухту російського військового флоту.

На марці «Зеленушка-рулена Symphodus tinca» зображена морська рифова риба зеленушка-рулена, яка мешкає на глибині до 50 метрів, а її забарвлення залежить від середовища існування. На другій марці «Кам’яний краб Eriphia verrucosa» зображений найбільший представник крабів у Чорному морі, який живе на ділянках з кам’янистим ґрунтом глибиною до 30 метрів.

Марки представлені на одному марковому аркуші, а тираж кожної марки становить 180 000 примірників. Поштовий випуск презентують 25 червня. Його можна буде придбати у відділеннях Укрпошти, філателістичних крамницях, а також передзамовити онлайн у «Поштовому маркеті».

 

У квітні Укрпошта випустила благодійну серію марок «Зброя перемоги. Made in UA». До серії ввійшли шість марок зі зображеннями зброї українського виробництва. Зокрема, розвідувальний безпілотний комплекс Shark, один із найбільших FPV-дронів «Ескадрон», самохідна артилерійська установка «Богдана» тощо.