Українська школа політичних студій купила видавництво «Основи» (Osnovy Publishing).

Право власності на 100% частки набули керівниця Лабораторії законодавчих ініціатив Світлана Матвієнко й випускники УШПС Андрій Вишневський й Анастасія Бородіна.

УШПС обіцяють «важливі перевидання і яскраві новинки», а також оновлені «Основи» – «більше, ніж видавництво».

«Для нас усіх початок нового етапу в житті Osnovy Publishing стане символом звернення до основ, на які ми зможемо надійно спиратися на шляху до перемоги, подальшої модернізації українських суспільних і політичних інституцій, виховання нових поколінь українців», – коментують в Українській школі політичних студій.

   

Лабораторія законодавчих ініціатив – незалежний аналітичний науковий центр, що аналізує роботу парламенту, виконання реформ і законодавчі ініціативи з 2000 року. У 2005 році лабораторія започаткувала Українську школу політичних студій як інституцію громадянської й політичної просвіти після Помаранчевої революції й до десятої річниці вступу України до Ради Європи. Українська школа політичних студій займається проєктами, які «уособлюють не лише навчання, а й відстоювання спільних цінностей і принципів, навчає й об’єднує лідерів».

   

«Основи» (Osnovy Publishing) – київське видавництво, яке спеціалізується на оригінальних виданнях українською мовою, а також на перекладах українською класичних художніх і наукових творів. Зокрема, видавництво випустило книги про українські балкони, післявоєнну радянську архітектуру, українську еротичну фотографію й історію створення білизни.

Видавництво «Основи» створили дочка українського поета Дмитра Павличка, літературна критикиня й перекладачка Соломія Павличко та політолог, колишній директор Канадського інституту українських студій Богдан Кравченко в 1992 році. У 2011 році директоркою видавництва стала дочка Соломії Павличко, Богдана (Дана). Вона також випускниця Української школи політичних студій (у 2017 році).