15-річний український пілот Олександр Бондарев уперше в історії дебютує у «Формулі-4», повідомляє Feeder Series.

Бондарев візьме участь у двох останніх раундах італійської «Формули-4» перед повноцінним сезоном F4 у 2025 році. Це підтвердив спортивний директор команди Williams Racing Свен Смітс.

«Він проведе дві останні гонки італійського чемпіонату F4, а потім готуватиметься до F4 ОАЕ взимку, щоб взяти участь у F4 ОАЕ в січні й лютому, перш ніж почне виступати в італійській F4 наступного року», – каже Смітс.

Його дебют у «Формули-4» відбудеться після чемпіонату світу з картингу FIA, який пройде 12–15 вересня на міжнародній картинговій трасі PF в Англії. Наразі Бондарев уже пройшов тестування на техніці F4, після чого розпочнуть більш інтенсивну програму, за словами Смітса.

 

Українець Олександр Бондарев уперше в історії доєднався до академії Williams Racing Driver Academy британської команди «Формули-1» Williams у 2023 році. Він почав їздити на картингу у 2014-му, коли йому було пʼять років, а в сім років став наймолодшим чемпіоном змагань Rotax Max Challenge Ukraine. У 2023 році Бондарев став першим в історії українцем, який переміг на чемпіонаті Європи з картингу CIK-FIA.

Фото: Feeder Series