Платформу каршерингу Porto запустили в тестовому режимі на території України.

Авто можна здати або отримати в оренду в потрібний час, на необхідний термін. Ціна авто вказана за добу, остаточну вартість оренди обговорюють із власником. Під час оренди можна обрати автомобіль із повним баком, який перебуває найближче.

Як орендувати авто

  • зареєструватися на сайті або завантажити застосунок для iOS або Android;
  • указати свої дані для формування договору оренди;

для орендарів

  • обрати авто;
  • отримати підтвердження від власника.

 для власників

  • розмістити автомобіль;
  • отримати замовлення від клієнта.

Договір оренди авто автоматично формується в месенджері LifeChat, його не треба друкувати. Там можна комунікувати з орендарями або власниками авто.

LifeChat від Porto є дійсним актом приймання-передавання авто від власника орендареві, і навпаки. Фотодокумент захищений водяним знаком, де вказано дату й час, а також ID договору. Орендар і власник може використати переписку й фото в застосунку під час спірних ситуацій, кажуть у команді.

Розробники сервісу радять сфотографувати авто з усіх боків. Окремо треба зробити фото помітних пошкоджень. 

Porto планують до кінця літа збільшити кількість автомобілів до 400, під’єднати «Дію» й інтегрувати страховий продукт, що має «додати безпеки власникам автівок й орендарям», кажуть у компанії.  

   

Український сервіс каршерингу Getmancar вийшов на ринок Молдови у квітні 2024 року. Орендувати можна лише електрокари.

   

Редакція The Village Україна розповідала, як працюють сервіси каршерингу в Києві, а також причини відмови від власного авто, ціни й недоліки орендованих машин.

фото й обкладинка: Porto