Соцмережа X (раніше – Twitter) оновила правила користування спільнотою, щоб дозволити публікувати контент для дорослих, пише Tech Crunch.

Соцмережа давно має активних користувачів спільнот, які публікують контент, що містить оголеність чи порнографію, оскільки правила соцмережі прямо не забороняли такий контент.

«Ми вважаємо, що користувачі повинні мати можливість створювати, поширювати й споживати матеріали, повʼязані з сексуальними темами, за умови, що вони виробляються й розповсюджуються за згодою. Сексуальне самовираження, візуальне чи письмове, може бути законною формою художнього вираження», – зазначають в Х.

Згідно з оновленими правилами користувачі можуть публікувати на платформі порнографічний контент, але з дотриманням певних вимог. Зокрема, користувачі, які регулярно публікують контект для дорослих, повинні позначати дописи позначкою «чутливий контент». Попередження можна змінити в налаштуваннях, а також додавати до окремих публікацій. 

Також заборонено публікувати дописи, які пропагують експлуатацію, відсутність згоди, обʼєктивацію, сексуалізацію або заподіяння шкоди неповнолітнім. Крім того, порно-контент не можна публікувати на видних місцях (фотографія профілю або банер). Відповідні правила діють для всього контенту незалежно від того, чи це реальні фото або відео, чи створені штучним інтелектом, чи анімація.

 

Компанія, якій належить сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ як постачальник електронних послуг. Станом на травень 2023 року 78 зі 105 платників задекларували свої податкові зобов’язання на суму 2,4 мільярда гривень.

Раніше редакція The Village Україна поговорила з українськими порноакторками, щоб дослідити, чи вплинула війна на порноіндустрію.