Майно ТРЦ «Гулівер» передали в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів, повідомляє Шевченківський районний суд міста Києва. 

У суді уточнюють, що ухвалили рішення саме для передачі майна, а не для його реалізації. Окрім того, тепер АРМА не рідше одного разу на місяць має проводити перевірки активів, які арештували. 

Повний текст рішення опублікують 7 червня 2024 року. У досудовому розслідуванні йдеться про ухилення від сплати податків і зборів, а також «легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, в особливо великих розмірах».

   

 Комплекс «Гулівер» належить власнику банку «Михайлівський» Вікторові Поліщуку. У 2021 року він очолив рейтинг бізнесменів, які найбільше в Україні заробляють на здачі нерухомості в оренду. ГПУ повідомляла, що топменеджери банку «Михайлівський» скоїли злочини на 5,2 мільярда гривень.

У березні 2017 року Апеляційний суд міста Києва залишив чинною ухвалу суду першої інстанції, який повторно заарештував майно бізнес-центру «Гулівер». 17 січня майно комлексу «Гулівер» повторно заарештовали у справі про розкрадання коштів банку «Михайлівський».

Обкладинка й фото: ТРЦ «Гулівер»