Електронне бронювання в «Дії» можуть запустити протягом місяця, повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час форуму «Гроші для перемоги» від Forbes Ukraine.

За її словами, у Міноборони вважають, що електронне бронювання треба зробити якомога швидше й воно має бути автоматичним, без додаткових візитів до ТЦК. Відтак у міністерстві вже чекають на постанову уряду, яка «буде готова найближчим часом». 

«Усі компанії, які бронюватимуть своїх людей у «Дії», мають користуватися позитивною дискримінацією», – каже заступниця міністра оборони. Робота над функціоналом триватиме три-чотири тижні, а над проєктом працює Мінекономіки й Мінцифри.

   

Військовозобов’язані можуть оновити дані через застосунок «Резерв+», у ТЦК чи ЦНАП згідно з оновленим законом про мобілізацію, що почав діяти 18 травня. Починаючи від цієї дати, військовозобовʼязані віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані протягом 60 днів. 

Також Міноборони запустило електронну систему запису до ТЦК й СП для оновлення даних. Військовозобовʼязані можуть створити запис до територіальних центрів соціального комплектування онлайн і прийти у визначений час.