Запустили бета-тестування для оформлення шлюбу в застосунку «Дія», повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Система запропонує вільні дати для церемонії по відеозвʼязку, але не раніше ніж за п’ять днів до її проведення. Після цього свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично зʼявиться в «Дії», а фізичний документ можна буде замовити доставкою чи забрати у відділенні Укрпошти.

Взяти участь у бета-тесті мають дві людини – наречена й наречений, які: 

  • повнолітні громадяни України 
  • мають ID-картку чи закордонний паспорт у «Дії» 
  • мають ідентифікаційний код 
  • неодружені або офіційно розлучені 

Записатися на бета-тестування можна за посиланням. «Такої послуги онлайн-шлюбу немає ніде у світі. Діліться фідбеком і першими випробуйте цей український Лас-Вегас», – додають у команді. 

   

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсувавпослугу одруження онлайн у лютому 2024 року. За його словами, послуга буде безпечна, а одружитися можна буде після декількох етапів верифікації. Завдяки онлайн-шлюбу військові зможуть одружуватися дистанційно.

   

На порталі «Дія» можна подати онлайн-заяву про реєстрацію шлюбу. Раніше для подання заяви потрібно було відвідувати ДРАЦС, а тепер можна зробити це в «Дії» в кілька кліків й обрати місце, час і формат проведення церемонії.

Обкладинка й фото: «Дія»