Microsoft запустила ШІ-асистента Copilot у Telegram. Поки що він працює в бета-версії.

Чатбот працює на базі моделей GPT й Bing. Його можна використовувати для «підвищення продуктивності, розкриття креативності й для допомоги в кращому розумінні інформації», зазначають у Microsoft.

Зокрема, його радять використовувати для планування подорожей, фітнес-програми, пошуку новин про розваги, а також для «проведення вільного часу й сміху» (чат бот може «розповісти» анекдот або поділитися гіфкою чи казуальною грою).

Copilot доступний у мобільній і вебверсії для Android та iOS. Щоби скористатися ним, треба перейти за посиланням.

 

 

Редакція The Village Україна протестувала бот. Він працює українською мовою, але поки що з помилками. Асистент зараз відповідає не більше, ніж на 30 запитів на добу. Для того, щоби ним скористатися, треба пройти верифікацію за допомогою номера мобільного телефону.

   

У грудні 2023 року компанія Microsoft відкрила загальний доступ для користування чат-ботом на основі штучного інтелекту Copilot. Завдяки Copilot можна підсумовувати зустрічі, створювати чернетки електронних листів, документи Word, електронні таблиці й презентації PowerPoint, а також візуалізувати нотатки.

Наприкінці травня компанія Microsoft також випустила персональні компʼютери категорії Copilot+ PC, які оснащені вбудованими функціями штучного інтелекту.