Рекрутинговий проєкт до української армії запустили волонтерки Таня Каменева з БФ Shields Ukraine і співведуча «Ебауту» Катя Мотрич (Motrych Studio). 

Вони зібрали пʼять бригад, зокрема ЗСУ, НГУ, ГУР і спецпризначенців. Серед критеріїв – особисте знайомство з командуванням і бійцями, тривале навчання, лад у документах і відкритість до співпраці.

Щоби долучитися, треба заповнити анкету за посиланням. Тоді команда проєкту розповість про ці бригади, покаже вакансії, дасть відповіді на запитання й далі зможе познайомити з бійцями. 

«Ви матимете змогу поспілкуватися з усіма й обрати, з ким хочете йти далі, або не хочете, це ні до чого вас не зобов’язує», – пояснюють волонтерки. Усі дані учасників залишать анонімними, і саме вони «отримають контакти військових, які чекатимуть дзвінка, а не навпаки».

 

Міноборони відкрило перший у Києві центр рекрутингу української армії в Соломʼянському ЦНАПі. Тут працюють чотири рекрутери, які допомагають кандидатам вибрати вакансії, що відповідають їхньому цивільному досвіду, пояснюють у міністерстві. 

Також на вокзалах Києва і Львова запустили інформаційні пункти рекрутингу до української армії.