Українська компанія Archimatika разом з нідерландською компанією West 8 створить житловий комплекс у Вірменії.

Компанія Archimatika займається проєктуванням території, розробляє об’єми, візуальний образ і планування будівель. Комплекс розташований у Єревані, на території колишнього заводу «Армелектромаш». Загальна площа майданчика становить 50 гектарів, зараз там знаходяться промислові і складські приміщення.

 

 

Проєкт планують реалізувати частинами. Перша черга проєкту матиме площу сім гектарів. Вона складатиметься з відкритих кварталів, утворених шести- й семиповерховими будівлями з 11-поверховими акцентами. Знакові об’єкти колишньої промзони збережуть й адаптують під нові функції.

 

 

У проєкт заклали різні за типом і призначенням рекреації, а загальна площа озеленення становить 40% ділянки. Для оздоблення використають туф, фельзит, базальт, травертин тощо. Деякі фасадні елементи прикрасять традиційним вірменським різбленням по каменю.

Кожен квартал матиме свої індивідуальні риси, які виражатимуться в силуеті, композиції фасаду й підборі матеріалів оздоблення. Водночас усі квартали поєднають спільним дизайн-кодом і композиційними принципами. 

Завдяки теплому клімату архітектори заклали в проєкт велику кількість терас, балконів, лоджій й інших відкритих просторів. Для Вірменії це перший прецедент міжнародної співпраці з європейськими архітекторами в такому масштабі, додають у компанії.

   

На місці розважального центру Odeon у Львові планують збудувати багатофункціональний комплекс за проєктом архітектурної компанії Archimatika. Комплекс складатиметься з двох житлових будинків по 8 і 16 поверхів, семиповерхового офісного центру й апарт-отелю.

Раніше редакція The Village Україна розпитала співзасновника й головного архітектора Archimatika Дмитра Васильєва про роботу команди під час війни, ринок нерухомості, що «завмер», і досвід життя в ЖК, який він сам проєктував.