Виробник цукерок «Моцарт» став банкротом. Через пандемію
Крістіан Шюгерль, гендиректор австрійського заводу Salzburg Schokolade, що виробляє цукерки «Моцарт», подав до суду заяву про банкрутство, повідомляє Salzburg24.
Причиною збанкрутування компанії стала пандемія коронавірусу. Через неї зменшилася кількість туристів і стали рідше святкувати урочисті дати. Також на довгий час зупиняли свою роботу магазини у Відні та Зальцбурзі.
Гендиректор Salzburg Schokolade додає, що банкрутство прискорили й інші економічні чинники: зростання витрат на логістику та пакування, сировину й електроенергію.
Борг компанії становить 27,29 мільйона євро, а в активах, за попередньою інформацією, зберігається 23,35 мільйона євро.
Наразі невідомо, як довго кондитерський завод зможе продовжувати свою роботу. Але банкрутство не торкнеться дочірньої компанії в Чехії.
Компанія-виробник шоколаду та цукерок Salzburg Schokolade розташована під Зальцбургом і працює з 1897 року.
Цукерки «Моцарткугель» винайшов австрійський кондитер Пауль Фюрст у 1890 році, через 100 років після смерті композитора Вольфганга Амадея Моцарта. Це круглі шоколадні цукерки з начинкою із марципану. Їхній рецепт досі зберігається в секреті та має багато варіацій в Австрії та Німеччині.