Виручка українських кав’ярень у 2020 році зросла на 1,5% проти докризового 2019 року, свідчать результати дослідженні компанії з автоматизації закладів Poster.

Виручка

Найскладнішим періодом для власників кав’ярень, пише Poster, стала весна 2020 року. У березні спад виручки був на 24% (проти значень попереднього року), у квітні – на 74%, і в травні – на 35%.

Із червня галузь поступову відновлювалася. Найкращий показник був у вересні 2020 року – 25% приросту.

Друга хвиля обмежень і карантин вихідного дня, згідно з дослідженням, стримали зростання, але за підсумком року все ж таки виручка збільшилася на 1,5%.

Індекс капучино

Середня ціна на капучино в кав’ярнях зросла на 10% – з 34 гривень у 2019 році до 38 гривень у 2020 році. Це зростання не покрило валютну різницю: курс долара до гривні за 2020 рік зріс на 19,4%.

Середній чек

Середній чек в кав’ярнях за рік виріс на 11% – з 47 гривень до 53 гривень.

Споживання їжі

За даними Poster, перший локдаун змінив споживчу поведінку: їжу та десерти стали замовляти рідше, показник Food Capture Rate (споживання їжі) у квітні 2020 року впав до 17%. До кінця року попит відновився. У середньому за 2020 рік їжу та десерти, крім кави, замовляли у 22% чеків (проти 24% у 2019 році).


Дослідження проводилося на основі даних близько 300 кав’ярень, які працювали з 2019 по 2020 роки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ЗображенняPoster