Український стартап випустив рослинний м’ясний фарш
Український стартап Eat Me At розробив і почав продавати рослинний м’ясний фарш, повідомляє компанія.

Фарш складається з води, соєвого білка як основи. Для жирності у фарш додали олію (соняшникову й кокосову), картопляний білок і дріжджові екстракти з вітаміном В. Також до складу ввійшли буряковий сік, сіль та ароматизатори.

Він містить білки, вуглеводи, вітаміни й амінокислоти, кажуть розробники. Зокрема, 16 грамів білків на 100 грамів продукту.


Над рецептом працювали Андрій Черуха та команда технологів близько двох років.
Продукт підходить для веганів і вегетеріанців.
В Україні розбочали виробляти рослинне молоко. Цим зайнялася компанія «Вітмарк-Україна». Під торговою маркою Vega Milk випускатимуть 11 найменувань молока на основі злаків, горіхів і з додаванням фруктів.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі
Обкладинка й фото: Eat Me At