Не менше 35% какао-продуктів: в Україні почали діяти вимоги ЄС щодо якості шоколаду
З 1 січня 2018 року в Україні почали діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні на сторінці у Facebook.
Відтепер шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
Молочний шоколад має містити понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів.
Заборонено додавати ароматизатори, що імітують аромат шоколаду чи молочних продуктів.
«На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання», — заявляють у представництві.