Apple провели щорічну презентацію гаджетів, де розповіли про вихід iPhone 16, нові Apple Watch та AirPods. Ми подивилася трансляцію, щоб вам про головні анонси.

iPhone 16

Нові смартфони представили в чотирьох модифікаціях: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Компанія інтегрує у всі моделі iPhone 16 функції на основі штучного інтелекту Apple Intelligence. Наразі підтримувати ШІ від Apple можуть лише iPhone 15 Pro та 15 Pro Max.

IPHONE 16 буде доступний у таких кольорах: синій, зелений, рожевий, білий та чорний. В компанії кажуть, що смартфон буде вдвічі міцніший за попередню модель. Розмір екрану iPhone 16 буде 6,1 дюйми, а iPhone 16 Plus – 6,7 дюймів.

На бічній стороні iPhone 16 матиме кнопку Action Button, яка раніше була доступна тільки для лінійки Pro в iPhone 15. В налаштуваннях користувачі можуть обрати функції, які виконуватиме кнопка, відновідно до своїх потреб.

У лінійці iPhone 16 і 16 Plus камери на задній панелі будуть вертикальними, щоб знімати відео для Apple Vision Pro. Водночас у лінійках iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max камери залишать в такому ж дизайні, як у iPhone 15.

Камера для всіх моделей iPhone 16 матиме 48 мегапікселей, зокрема, й Ultra Wide. Крім того, смартфони матимуть яскравіший OLED-дисплей, також попрацювали над проблемою затемнення екрану на сонці, кажуть розробники.

Смартфони iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max матимуть ще більший розмір екрану: 6,3 та 6,9 дюйма. Водночас борти iPhone 16 Pro будуть товщиною 1,2 міліметри, їх називають «найтоншими».

Моделі iPhone 16 Pro та Pro Max матимуть однаковий оптичний зум – 5x, тоді як у попередній версії смартфонів він був 3x та 5x. Також всі моделі iPhone 16 матимуть кнопку Camera Control для зйомки відео та фото, яку розмістять на бічній панелі.

Смартфони iPhone 16 і Plus матимуть процесор A18, а лінійки Pro і Pro Max –A18 Pro. Також Apple зробили батареї нових смартфонів вдвічі швидшими, ніж у попередній версії. iPhone 16 Pro та Pro Max будуть представлені в новому кольорі, «пустельному титані». Смартфони також будуть доступні в білому, чорному та сірому кольорах.

iPhone 16 можна буде придбати за 799 доларів, а iPhone 16 Plus – за 899 доларів. Преміальний iPhone 16 Pro коштуватиме 999 доларів, а iPhone 16 Pro Max – 1199 доларів. Гаджети можна замовити вже 20 вересня, а передзамовити – вже зараз.

Apple Watch 10

Нові Apple Watch матимуть «найбільший» дисплей і водночас будуть «найтоншими» годинниками від Apple. Вони також стали на 30% більшими та на 40% яскравішими, кажуть в компанії. Apple Watch 10 матимуть новий чіп S10.

Годинники будуть доступні таких кольорах: чорний, срібний та рожеве золото. Їх корпус виготовлений з алюмінієвого сплаву. Apple Watch також матимуть титанові корпуси, які будуть представлені в чорному та срібному кольорах, а також – у рожевому золоті.

Apple Watch будуть водонепроникними, матимуть динамік для програвання музики, а також зможуть аналізувати температуру води і навіть вмикати режим «шумогасіння». Apple Watch Series 10 коштують від 399 доларів. Вони будуть в продажі з 20 вересня, але їх вже можна передзамовити.

Apple також представили Apple Watch Ultra 2 у титановому корпусі. У компанії кажуть, що вони найкраще підходять для спорту. Їх вартість становить від 799 доларів.

AirPods 4

У компанії кажуть, що AirPods 4 матимуть «найзручнішу форму». Їх обладнали чипом H2, що покращить якість звучання. Користувачі зможуть використовувати функцію «шумозаглушення» під час дзвінків та «просторового звучання».

Навушники можуть працювати до 30 годин, а кейс заряджається через USB Type-C. AirPods 4 коштуватимуть від 129 до 179 доларів, придбати їх можна буде з 20 вересня.

Навушники AIRPODS MAX будуть доступні у таких кольорах: чорний, блакитний, фіолетовий і помаранчевий. Їх також обладнали портом USB Type-C для заряду. Вартість AirPods Max становить від 549 доларів.

Компанія також представила модель AirPods Pro 2, яка матиме функції для захисту слуху. За допомогою цієї моделі користувачі зможуть пройти аналіз слуху за пʼять хвилин, кажуть в Apple. Навушники також зможуть працювати як слуховий апарат для людей з порушеннями слуху. Нова модель буде доступна восени цього року.