У Буковелі (пере)відкрили ресторан «Грибова хата» – з інтер'єром від YOD Group
У Буковелі перевідкрили ресторан-садибу «Грибова хата», інтер’єр для якої розробила українська архітектурна студія YOD Group.

Заснували «Грибову хату» ще у 2004-му. «Це місце, де поєднується традиційна українська гостинність і сучасні тенденції. Тут можна відпочити в гармонії з природою», – розказують про концепцію закладу для Віледжа.


У «Грибовій хаті» подають українські страви, які готують «за старовинними рецептами предків на відкритому вогні». Тут можна спробувати «страви з дідівської печі або на димному вогні», ковбаски з власної масарні, закуски, салати й десерти.


На барі пропонують зігрівальні напої на кшталт грибучого або гарбузового глінтвейна, різні наливки, самогон й авторські коктейлі.


Карпатські гриби з галушками
397 гривень
Банош
358 гривень
Гуцульська фріга
438 гривень
Фермерське ципля
246 гривень
Мотанка (карпатська форель на вугіллі)
273 гривні
Кавалок сома
324 гривні
Домашня кровʼянка зі шкварками
328 гривень
Вареники з кроликом
386 гривень
Грибна зупа
307 гривень
«Морозиво з лісу» (з ліщиною й шишками)
256 гривень
Грибучий глінтвейн
273 гривні
Хріновуха / Штекелівка / Грибівка й інші наливки
89 гривень
Чай хвойний
132 гривні
Коктейль «Ватра»
304 гривні
Коктейль «Львівський сирник»
298 гривень
Коктейль «Карпатський Бринз»
253 гривні



Дизайном інтер’єру займалась архітектурна студія YOD Group. «За основу стилю ми взяли органіку. Назва комплексу наштовхнула нас використати природні матеріали разом із біоморфним дизайном», – каже артдиректор студії Дмитро Бонеско.


Гостьову залу вирішили поєднати з деякими кухонними процесами. Сам простір умовно поділили на три острови:
- у бринзарії для гостей готують сирні коники з коров’ячого молока;
- у шовдарії зберігають шовдру [свинячий окіст із тонким салом];
- у дистелярії готують авторські напої із карпатського ялівцю й різнотрав’я.


Інтер’єр витримали в стриманих пастельних тонах, щоби підкреслити інсталяції з текстилю на основі міцелію, додають дизайнери. Однією із фішок «Грибової хати» називають органічні ширми з грибного міцелію, які «виростила» біодизайнерка Даша Цапенко.


У ресторані намагалися максимально використовувати меблі українських виробників, зокрема noome home і Woo furniture. Дизайнер Валерій Кузнєцов створив кастомні світильники, натхненні гуцульською трембітою. Підлогу оздобили з природного каменя травертину з українських копалень.


Ресторан повністю безбар’єрний, тож завітати сюди можуть усі охочі. Також є окрема дитяча кімната й запрошують гостей із домашніми улюбленцями. Влітку тут працює тераса.
Як знайти: садиба знаходиться в 150 метрів від підйомника
Фото й обкладинка: надані командами «Грибова хата» і YOD Group для Віледжа